14.9.10

Raya

Raya tahun ni xdela sakan mana. Biasa2 saja. Tapi yg paling besh ialah... makan! Suka ketupat ngan sambal kacang mak buat. Pergh..pedas + sedap... Hum...konfom pas ni kna salu turun jogging sbb badan ni dh rasa berat. Lagi satu, tahun ni la raya yang aku jumpa kawan lama. Mana taknya, sebelum ni duduk kat bumi kenyalang je. Balik raya kt kmpung kejap je.

Biarpun dpt jumpa dua org kawan ni itu pn dh cukup gembira sgt2. Terima kasih kpd Atirah yg bsusah payah dr teluk intan dtg ke hutan melintang utk bjumpa kwn lama. Dialah yg paling rajin dtg rumah org msa raya. He3... Faraheen, masih mcm dulu tp diaorg sumer mmg matured. Hum...xsabar rsanya nk jumpa semua kwn2 msa sek rendah dulu. Pstt...dgr citer rmai kwn2 yg dh btunang. Mesti msa diaorg kawen nnt rmai kwn2 lma dtg sekali. Besh gak tgk kwn2 yg dulu2 muka innocent jd pengantin.. Tengok muka bahagia mereka. :]

Lagi satu peel aku msa raya ni ialah pakai inai. Mak nak guna sbb nk ubat kuku tangan dia yg mcm nak jd cekam. Aku apa lg, "mak, nak sikit". Bukan sikit. Mula2 guna inai daun tp lambat sgt nk tggu merah, kejang jari ni. Esoknya guna inai yg india salu guna tu. Kejap je dh merah tp kejap jugak hilang. Bukan hilang semua tp hilang seri merah dia. So, aku pn pinjam lg dr mak buat treatment kasi merah lg. Yang corak2 tu testing je. Kalau ikut hati nak je buat satu tangan.. Sebenarnya ak sndiri kurang pasti tu corak apa. Ah, jnji cntik :]


Itu je untuk post kali ni. Tengs sebab sudi baca. Salam~

7 comments:

Anonymous said...

jmpe mbe lame mmg besh hiii.
ktorg smpt konvoi smlmm
stlh 8 taun xjmp mmg sonok ble brtemu kmbali ;D
check out my album pic at fb.

-bterscoctch_

Fatin said...

btrscotch : dh tgk...besh giler! hu3

Rapunzel Rambut Pendek said...

amboi.. inai di jari...
huhuhuhuhu... meriah btol

Fatin said...

rapunzel : pkai utk syok sndiri je..hu3

Rapunzel Rambut Pendek said...

ek????
hihihihihi
best2

Fatin said...

rapunzel : betulla...he3 ;]

Anonymous said...

rugi lak rsenye sbb x join atirah aritu... huhuhu..
kalo x mesti jumpe korang kn...
best!!!
tahun depan wajib la jmpe rmai2..
kn????

.:mardzieah:.