17.11.12

The Mist

Baru lepas tgk muvie ni walaupun muvie ni kua tahun 2007. 


Nak kate suke tgk cite cenggini xla sangat. Ingatkan cite misteri2 supernatural gitu. Tapi rupanya cite pasal monster. Tau2 la kan kalo cite pasal monster ni wajib ada darah2, kaki tercabut segala, binatang kua dari badan pehhhhh... geli kot.

Overall, ok la citer ni. Tak boring sebab tak banyak cakap & tak de love2. Hahaha...nak cite sket la.

 Ni pelakon utamanya, David dengan anak dia. Dia ni seorang pelukis. Tersekat kat shopping complex dengan manusia2 lain sebab nak beli barang untuk rumah yang habis rosak akibat ribut. Walaupun dia ni seorang pelukis je, tapi semua orang macam bgantung pd dia. Biasala, hero kan.

 Ni pengikut2 David ni sampai akhir walaupun ada yg mati. Mestila kena ada yg mati. Kalo x, macam tipu je kan. Janji hero xmati, kan?

 Ni ending cerita ni. Apa yg terjadi? Tengokla sendiri. Hahaha..seyes. Kita xsangka sungguh ending dia boleh jadi cm ni. Betul la tagline cite ni 'Fear Changes Everything'. Bila kita takut, macam2 boleh jadi. Kalo la David ni sabar tunggu 5 minit je lagi mesti dia xkan menyesal sampai nangis cm ni. This is all ur fault David! huhuhu...sedih sungguh.

Terpikir gak kan kalo kita dia antara mereka2 ni. Perkara pertama mesti kita nangis dulu hihi

p/s movie pasni pa plak ek?hum...
Itu je untuk post kali ni. Tengs sebab sudi baca. Salam~

1 comment:

Andreas Elva Widiatmoko said...

makasih info yang bagus, mampir ya ke www.bukuhidupandre.blogspot.com