7.11.10

Merlion City

Merlion tu maksudnya singa laut (kpala singa + bdan ikan). Akhirnya smpai gak kt kota singapura wlaupun mcm jadi x jadi je. Janji pukul 8 tp pukul 10 bru jln, biasala cuti2 ni he3.

Suka dkt kota ni sbb jalan dia penuh dgn pokok. Maksud sy pokok yg besar2 spnjang jln. Redup sgt. Mcm kt oversea.


Sampai kt Bugis, g jln2 jap kt Bugis Street ngan Bugis Central. Pastu g Marina Bay. Jalan kaki agak jauh smpai MRT.


*ehem2


*dlm proses mbgunkan hutan konkrit


*sy dgn rumate


*org kata kalo nk nek atas bgunan The Shoppes at Marina Bay Sands tu (ada mcm kapal,blh nmpk 1 sgpore) kena bayar he3 xpela. Tgk je pn ok dh



*dlm shopping complex ni blh nek bnda alah ni. wow,dlm shopping complex tu


*tu bkn smpah tp duit syiling. bubok try baling, ka-ching! msuk lubang tu. tuah la konon...


*kami bersama tourist guide.. =]



Secara keseluruhannya, sy myimpulkan bahawa...

hum...blh je sapa2 nk dtg. berbaloi kalo xbeli apa2. ngeee~ teknologi kat sini lbih hebat drp kita. skrin touch, mesin ad d mna2. lg besh rsanya kalo pegi waktu mlm sbb bru nmpk meriah sket kt marina bay ni.

x pegi merlion statue (ala, yg patung singa+ikan tu). nmpk dh tp xdpt nk pegang lg.

lagi...xda pa nk citer kot. ktaorg smpat pegi sini je sbb takut x smpat balik b4 jam 11. nak lepas imigresen satu hal.

kalo org tnya, nk g lg ke?

aku jwb, 'kalo rsa bnyk sgt msa tluang, blh je'

Itu je untuk post kali ni. Tengs sebab sudi baca. Salam~

3 comments:

Rapunzel Rambut Pendek said...

huhu
x aci!!

mira mir said...

penat tp best kan ^^

Fatin said...

rrp, muahaha...g buat pasport dlu..hu3

mira, best!