19.12.10

Limau nipis


Salam. Sbnrnya xtau nk cite apa sejak akhir2 ni. Maklumlah, bila duk rumah ni. Tapi, nk cite sketla. Mgkin mboringkan tp... ah...nk citer jugak.

Skrg ni tgh buat treatment dgn en limau nipis sbb mslh kulit kepala yg serius. Serius mcm mna tu? Serius mcm ni
- rmbut ala2 rapunzel kna potong ala2 winona ryder.
- kulit kepala gatal, jd kena la garu kan?
- kulit kepala TERluka

Ha..kira2 gitula. Tp xda la serius smpai bkeping2 jatuh kt bahu mcm iklan kt tv tu. Bnyk sbb jd mcm ni, tp rsanya dlm bnyk2 sbb tu yg paling tkena batang hidung sndiri tu sbb pola pemakanan yg x seimbang. Mcm mna nk seimbang. Asal nmpk je makanan rsa mcm nk kunyah je. He3

Jd, ayah telah mmbelikan limau nipis yg agak banyak. Tima kasih ayah! First guna, serius pedih. Xmain2 ni. Bygkan luka + limau. Xke pedih. Tp boleh tahan la. Lama2 ok dh. Biarkan lama2 sket kemudian baru bilas. Mcm tu je. Hum... sbnrnya produk skg ni pun xleh caya sgt. Sblm ni guna jenama yg agak femes gak la. Salu kua iklan kt tv. Mungkin x sesuai kot dgn i. Ngeee... Rsanya skg ni xguna produk2 tu. Guna cara tradisional lg bagus.

Lg satu. Buat juga research pasal limau nipis ni. Mcm2 kegunaan dia. Boleh gak guna kat muka. Nk try plak la pas ni! Sekian.
Itu je untuk post kali ni. Tengs sebab sudi baca. Salam~

9 comments:

Rapunzel Rambut Pendek said...

rapunzel??? wink2...
botak jek.. lg ok.. huhu

Fatin said...

eleh.tahula dia tu rapunzel. =P

kalo la boleh.tp pompn haram mbotakkan kepala.hu3

Rapunzel Rambut Pendek said...

kikiki
ambo rapunzel rmbut pendek yg ganaz.. huhu

ek??? huhuhuhu
skin head laa..
ok ckit kot

Hadi Hamzah said...

gua 2 mggu skali pakai sempu, rilek je.. kehkehkeh

Fatin said...

rrp; hu3 skin head x cntik..nk winona gak~ =]

hadi; tp gua x rilek..cm na la~ hu3

TunTeja said...

hahahaa....gituuuu~tp syampo skang byk based dr limau pon :)

Fatin said...

mmg tp bnyk dh x pure,hu3

mira mir said...

try la baby syampoo. hee
wah...... da jd winona....

Fatin said...

mira; nengok la nnt. wewit...winona~